Gevel stralen

Gevel stralen of zandstralen

Gevelreiniging is op verschillende manieren toe te passen. Uw gevel stralen, ook wel gevel zandstralen genoemd, is één van de grondigste manieren om uw gevel te reinigen. Uw gevel stralen wordt alleen gedaan om het hardnekkigste vuil te verwijderen. Voor het verwijderen van andere vuil zal een andere vorm van gevelreiniging worden uitgevoerd. Door het zandstralen van uw gevel wordt er enkele millimeters van de gevelstenen verwijdert.

Hierdoor wordt het vuil van uw gevel verwijdert, maar zijn uw gevelstenen dus ook een klein laagje kwijt. Hierdoor ziet uw gevel er wel weer als nieuw uit. Wilt u uw gevel laten stralen? Dan kunt u contact opnemen met JFE Bouw & Renovatie. Wij zijn gespecialiseerd in gevelreiniging en kunnen uw gevel zandstralen. Hierdoor wordt het hardnekkig vuil van uw gevel verwijdert en ziet uw gevel er weer als nieuw uit!

Stukadoren

Voor- en nadelen van uw gevel zandstralen

Denkt u erover na om uw gevel te laten zandstralen? Dan heeft dit enkele voor- en nadelen die u zou moeten overwegen. Allereerst heeft uw gevel stralen diverse voordelen, hieronder zullen we de belangrijkste voordelen kort benoemen:

  • Zo goed als nieuw. Na het stralen van uw gevel ziet uw woning er weer als nieuw uit met een nieuwe uitstraling. Daarnaast wordt de kans op mos en vervuiling verkleind en zal de waarde van uw woning kunnen stijgen.
  • Waterafstotend na gevel impregneren. Nadat u uw gevel heeft laten zandstralen, dan wordt uw gevel impregneren aangeraden. Hierdoor kan vocht of vuil uw gevel niet in en blijft uw gevel langer mooi.

 

Daarnaast zijn er ook enkele nadelen bij het stralen van uw gevel. Door gevel zandstralen zijn er bepaalde risico’s die u moet overwegen. Hieronder zullen we deze nadelen/risico’s kort benoemen:

  • Mogelijke beschadiging. Er is een kans dat de stenen, maar met name de voegen, beschadigd kunnen raken. Uw gevel zandstralen gebeurt namelijk met een grote kracht.
  • Kozijn beschadigingen. Door uw gevel te stralen is het mogelijk dat uw kozijnen wat beschadigd raken. Uiteraard worden de kozijnen goed afgedekt, maar kan er toch beschadigingen komen. Vaak heeft u hiervoor een garantie vanuit het bedrijf.
  • Chemisch middel. Gevel stralen gebeurt met een chemisch middel, dat betekent dat deze methode van gevelreiniging niet heel milieuvriendelijk is.

Vragen, meer informatie of advies? Neem contact op!

De hierboven genoemde voor- en nadelen kunt u in overweging nemen bij het maken van een beslissing. Wilt u meer informatie of advies ontvangen? Dan kunt u contact opnemen met onze specialisten. Mail, bel of vul het contactformulier in, wij helpen u graag verder! Naast uw gevel stralen kunt u bij ons voor veel meer klussen terecht. Want JFE Bouw & Renovatie is breed gespecialiseerd in bouw, onderhoud en renovatie. Schakel onder andere onze stukadoors in voor divers stucwerk, laat ons uw kozijnen vervangen of wij plaatsen een aanbouw of overkapping voor u. Bent u benieuwd naar al onze mogelijkheden? Bekijk dan onze website voor meer informatie of neem hiervoor contact met ons op. JFE Bouw & Renovatie is dé specialist voor diverse klussen in en rondom uw woning! 

JFE Bouw & Renovatie

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Maak een afspraak!

Dit zeggen onze
klanten over ons

Uw totaalpartner op het gebied van bouwen, verbouwen, onderhoud en renovatie.

Bel mij vrijblijvend terug